Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Koninklijke Marechaussee: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 1: Regel 1:
De '''Koninklijke Marechaussee''' (KMar) is de militaire politie organisatie van de Nederlandse krijgsmacht. De Marechaussee valt onder het [[ministerie van Defensie]]. De KMar beveiligd onder andere luchthavens, koningshuizen en grenzen.
+
De '''Koninklijke Marechaussee''' (KMar) is de militaire politie van Nederland. Het is een onderdeel van de [[Nederlandse Krijgsmacht]] en valt onder het [[Ministerie van Defensie]]. De Marechaussee heeft verschillende taken die van belang zijn voor de veiligheid in Nederland. Ze bewaakt bijvoorbeeld koninklijke paleizen, vliegvelden en overheidsinstanties zoals het [[Binnenhof]]. Ook bewaakt de KMar onze grenzen en ondersteunt het de [[politie]].  
  
 
== Links ==
 
== Links ==

Versie van 7 jul 2018 om 19:54

De Koninklijke Marechaussee (KMar) is de militaire politie van Nederland. Het is een onderdeel van de Nederlandse Krijgsmacht en valt onder het Ministerie van Defensie. De Marechaussee heeft verschillende taken die van belang zijn voor de veiligheid in Nederland. Ze bewaakt bijvoorbeeld koninklijke paleizen, vliegvelden en overheidsinstanties zoals het Binnenhof. Ook bewaakt de KMar onze grenzen en ondersteunt het de politie.

Links

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Koninklijke_Marechaussee&oldid=519752"