Kindertelefoon: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
Regel 1: Regel 1:
De '''Kindertelefoon''' is in 1975 uitgevonden. De kindertelefoon is een [[Nederland]]se hulpdienst voor kinderen. De eerste Kindertelefoon was in [[Amsterdam]] 1 telefoontje naar de Kindertelefoon kostte dan 0,25 (uitgerekend in euro's). De Kindertelefoon wordt om allerlei redenen gebeld: verliefdheid, mishandeling, pesten, problemen thuis, en ga zo maar door. Nu kost een telefoontje naar de Kindertelefoon met de [[vaste telefoon]] geen geld, maar met de [[mobiele telefoon]] wel. Ook is er een chat uitgevonden van de Kindertelefoon daar kun je dingen vragen zonder echt contact te hebben, omdat je je daar dan misschien wel voor schaamt, als het bijvoorbeeld over dingen gaat van verliefdheid. Als je bijvoorbeeld in [[Maastricht]] woont, gaat jou telefoontje bij de dichtsbijzijnde Kindertelefoon af, soms krijg je een antwoordapparaat te horen omdat die telefoon dan even bezet is. En als je met de Kindertelefoon chat, mag dat max. 30 minuten duren, omdat de kindertelefoon zoveel mogelijk mensen wil helpen.
+
De '''Kindertelefoon''' is in 1979 uitgevonden. De kindertelefoon is een [[Nederland]]se hulpdienst voor kinderen. De eerste Kindertelefoon was in [[Amsterdam]] 1 telefoontje naar de Kindertelefoon kostte dan 0,25 (uitgerekend in euro's). De Kindertelefoon wordt om allerlei redenen gebeld: verliefdheid, mishandeling, pesten, problemen thuis, en ga zo maar door. Nu kost een telefoontje naar de Kindertelefoon met de [[vaste telefoon]] geen geld, maar met de [[mobiele telefoon]] wel. Ook is er een chat uitgevonden van de Kindertelefoon daar kun je dingen vragen zonder echt contact te hebben, omdat je je daar dan misschien wel voor schaamt, als het bijvoorbeeld over dingen gaat van verliefdheid. Als je bijvoorbeeld in [[Maastricht]] woont, gaat jou telefoontje bij de dichtsbijzijnde Kindertelefoon af, soms krijg je een antwoordapparaat te horen omdat die telefoon dan even bezet is. En als je met de Kindertelefoon chat, mag dat max. 30 minuten duren, omdat de kindertelefoon zoveel mogelijk mensen wil helpen.
  
 
[[Categorie: Organisatie]]
 
[[Categorie: Organisatie]]

Versie van 10 jun 2007 om 10:01

De Kindertelefoon is in 1979 uitgevonden. De kindertelefoon is een Nederlandse hulpdienst voor kinderen. De eerste Kindertelefoon was in Amsterdam 1 telefoontje naar de Kindertelefoon kostte dan 0,25 (uitgerekend in euro's). De Kindertelefoon wordt om allerlei redenen gebeld: verliefdheid, mishandeling, pesten, problemen thuis, en ga zo maar door. Nu kost een telefoontje naar de Kindertelefoon met de vaste telefoon geen geld, maar met de mobiele telefoon wel. Ook is er een chat uitgevonden van de Kindertelefoon daar kun je dingen vragen zonder echt contact te hebben, omdat je je daar dan misschien wel voor schaamt, als het bijvoorbeeld over dingen gaat van verliefdheid. Als je bijvoorbeeld in Maastricht woont, gaat jou telefoontje bij de dichtsbijzijnde Kindertelefoon af, soms krijg je een antwoordapparaat te horen omdat die telefoon dan even bezet is. En als je met de Kindertelefoon chat, mag dat max. 30 minuten duren, omdat de kindertelefoon zoveel mogelijk mensen wil helpen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kindertelefoon&oldid=32096"