Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!
Stem nu op: Japan

Kim Jong-un: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (+fix)
(spelling en grammatica)
Regel 1: Regel 1:
'''Kim Jong-un''' (''Kim'' is de familienaam) ('''Koreaans''':김정은) is de leider van het communistische land Noord-Korea. Hij werd op 8. januari 1983 geboren. Hij is de jongste zoon van de dictator [[Kim Jong-Il]], die was op 17. december 2011 overleden.
+
'''Kim Jong-un''' (''Kim'' is de familienaam) ('''Koreaans''':김정은), geboren op  [[8 januari]] [[1983]], is de leider van het communistische land Noord-Korea. Hij is de jongste zoon van de dictator [[Kim Jong-Il]], die overleed op [[17 december]] [[2011]]. Kim heeft veel verschillende functies. Zo is hij de Opperste Leider van het Koreaanse Volksleger, voorzitter van de Koreaanse Arbeiderspartij, Eerste Secretaris van de Koreaanse Arbeiderspartij en Voorzitter van de Nationale Defensiecommissie van de Democratische Volksrepubliek Korea. De meeste van deze titels en functies heeft hij omdat hij de Opperste Leider van Noord-Korea is.
 
 
Kim heeft in Noord-Korea veel verschillende functies.
 
 
 
Hij is de Opperste Leider van het Koreaanse Volksleger, voorzitter van de Koreaanse Arbeiderspartij, Eerste Secretaris van de Koreaanse Arbeiderspartij, en Voorzitter van de Nationale Defensiecommissie van de Democratische Volksrepubliek Korea.
 
 
 
De meeste deze titels en functies zijn een deel van de positie als Opperste Leider van Noord-Korea.
 
  
 
{{beg}}
 
{{beg}}
 
 
[[Categorie:Noord-Korea]]
 
[[Categorie:Noord-Korea]]

Versie van 28 mei 2018 19:52

Kim Jong-un (Kim is de familienaam) (Koreaans:김정은), geboren op 8 januari 1983, is de leider van het communistische land Noord-Korea. Hij is de jongste zoon van de dictator Kim Jong-Il, die overleed op 17 december 2011. Kim heeft veel verschillende functies. Zo is hij de Opperste Leider van het Koreaanse Volksleger, voorzitter van de Koreaanse Arbeiderspartij, Eerste Secretaris van de Koreaanse Arbeiderspartij en Voorzitter van de Nationale Defensiecommissie van de Democratische Volksrepubliek Korea. De meeste van deze titels en functies heeft hij omdat hij de Opperste Leider van Noord-Korea is.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kim_Jong-un&oldid=515405"