Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Kempen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie van de Kempen.

De Kempen vormen een streek in het grensgebied van Nederland en België. De streek bestaat uit het gebied in Noord-Brabant ten zuiden van Tilburg en Eindhoven en het grootste gedeelte van de Belgische provincies Limburg en Antwerpen. Ook een klein deel van Vlaams-Brabant hoort bij de Kempen. De oppervlakte van de Kempen is ongeveer 5310 km².

Een kenmerk van de Kempen is dat de bodem er voor het grootste deel uit zand bestaat. Zand warmt sneller op dan andere grondsoorten zoals klei of veen. Hierdoor is de Kempen 's zomers vaak de warmste streek van Nederland en België. Ook zijn er hierdoor veel zandverstuivingen (bv. Lommelse Sahara) en heidevelden te vinden, hoewel dat er vroeger veel meer waren. Tegenwoordig zijn er vrij veel dennenbossen te vinden. Ook zijn er eikenbossen.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kempen&oldid=577415"