Katoen

Uit Wikikids
Versie door Vviktorie!! (overleg | bijdragen) op 27 mrt 2018 om 17:41 (Wijzigingen door Luuk000 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Yolootje)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Katoen groeit aan een katoenplant.

Een katoenplant groeit alleen in warme landen. Een katoenplant wordt net zo groot als een volwassen mens. In de zomer komen prachtige bloemen aan de katoenplant. Onder elke bloem groeit een bolletje. Een bolster noemen we dat. In de bolster zitten zaadjes,en pluis: katoenpluis, dit lijkt een beetje op wol. In de herfst als het kouder wordt, vallen de bloemblaadjes af.

Katoenen kleding

Niet alleen broeken of truitjes zijn van katoen. Gordijnen en lakens kunnnen bijvoorbeeld ook van katoen zijn.

Hoe zie je of iets van katoen gemaakt is?

Dit zie je aan een labeltje wat binnenin je kleding zit. Als je kledingstuk van katoen gemaakt is, staat er een percentage (een procentgetal) en daarachter katoen. Dat percentage zegt dan voor hoeveel procent je kleding van katoen gemaakt is. Bijvoorbeeld als er staat 100% katoen, weet je dat Je kleding helemaal van katoen is.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Katoen&oldid=510449"