Karel Paardepoot

Uit Wikikids
Versie door Wouter15Bot (overleg | bijdragen) op 5 apr 2019 om 20:22 (top: clean up, replaced: Categorie:Donald DuckCategorie:Personage uit Donald Duck)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Karel Paardepoot is een paard uit de Donald Duck. Karel is voor het eerst te zien in de tekenfilm "The Plow Boy" uit 1929. Hij speelt hier nog geen grote rol, maar is gewoon het paard voor Mickey Mouse zijn ploeg. Karels eerste grote rol is in "Mickey's Meldrammer" uit 1933. In deze tekenfilm voeren Mickey en zijn vrienden een toneelstukje op. Karel speelt hier ook in mee. Hij speelt Simon Legree, de slechterik uit het verhaal. Nu werkt Karel vaak in zijn eigen garage en is hij een goede vriend met Mickey, Donald Duck en Goofy. Hij staat vaak in de Donald Duck met Clarabella Koe. Ze hebben vaak ruzie en lossen die op een grappige wijze op. In 2007 stonden Karel en Clarabella zelfs het hele jaar op de achterkant van de Donald Duck.

De eerste versie van deze tekst (of een deel daarvan) is afkomstig van Wikipedia.

De tekst is vrijgegeven onder de CC BY-SA 3.0-licentie. (Zie ook: Copyleft)

Deze pagina op Wikipedia

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Karel_Paardepoot&oldid=554490"