Kaneel

Uit Wikikids
Versie door LieveOlifant (overleg | bijdragen) op 21 feb 2015 om 18:44 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Kaneel''' is een specerij die in de keuken wordt gebruikt. Het heeft een zoete en pittige smaak. Kaneel wordt gemaakt van kaneelstokjes. De kaneelstokjes komen u...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kaneel is een specerij die in de keuken wordt gebruikt. Het heeft een zoete en pittige smaak. Kaneel wordt gemaakt van kaneelstokjes. De kaneelstokjes komen uit de kaneelboom. Die boom groeit alleen in warme gebieden. Er bestaan heel veel verschillende soorten kaneel. Dat verschilt per gebied. Kaneel kan je kopen in de vorm van kaneelstokjes. Maar je kunt ook kaneelpoeder kopen.


Toepassingen

Van kaneel kun je allerlei gerechten maken. Kaneel kan gebruikt worden als smaakmaker. Ook kan het gebruikt worden als 1 van de hoofdingrediënten. Zoals kaneelbroodjes, kaneelsnoepjes en appelmoes met kaneel.

Oogst

Kaneel wordt gemaakt van de schors van een kaneelboom. De kaneelboom groeit alleen in tropische gebieden. En vooral aan de kust. De boom wordt pas gebruikt als die ongeveer anderhalf jaar is. De schors van de boom wordt er van af gehaald. Alleen het binnenste van de schors is nodig. De schors rolt zich vanzelf op. Dan wordt het gedroogd. Zo krijgt het die bruine kleur. Dan wordt het meestal op transport gezet naar andere landen.


Weetjes

De landen die de meeste kaneel maken zijn Indonesië, China en Sri Lanka. In 2011 produceerden alle landen 197.000 ton kaneel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kaneel&oldid=383972"