Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Internationaal recht en Argentinië

John McCain

Uit Wikikids
Versie door AjejeBot (overleg | bijdragen) op 10 okt 2021 om 10:08 (→‎top: replaced: |thumb| → |miniatuur|)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
John McCain

John McCain (Panama, 29 augustus 1936 - Cornville, 25 augustus 2018) was senator in de Amerikaanse staat Arizona voor de Republikeinen

Eerst zat McCain in het leger. Hij was bijvoorbeeld gevechtspiloot in de Vietnamoorlog. Daar werd hij neergehaald door de vijand en werd hij krijgsgevangene. McCain overleefde zijn gevangenschap en ging daarna de politiek in.

In 1987 werd McCain senator voor Arizona. In 2000 probeerde hij de Republikeinse kandidaat te worden voor de presidentsverkiezingen, maar in de voorverkiezing verloor hij van George W. Bush. Op 73 jarige leeftijd (in 2008) deed McCain mee aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2008 voor de Republikeinse Partij. Uiteindelijk won de democraat Barack Obama met meer kiesmannen (Obama had er 365, McCain 173).

Na de verloren presidentsverkiezingen bleef McCain lid van de Senaat. Hij stond erom bekend een sterke mening te hebben. Hij stemde ook lang niet altijd mee met de andere Republikeinen, als hij geloofde dat een plan niet goed was. McCain steunde dan ook niet de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten]].

In juli 2017 bleek dat McCain een hersentumor had (kanker in de hersenen). Op 25 augustus 2018 is hij hieraan overleden. Hij was getrouwd met Cindy Hensley McCain.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=John_McCain&oldid=688840"