Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Joel Rosenberg

Uit Wikikids
Versie door Rolitic06 (overleg | bijdragen) op 8 jan 2021 om 19:58 (Anoniem0220 heeft pagina Joel Rosenberg hernoemd naar Joel C. Rosenberg: Er is een andere schrijver die ook Joel Rosenberg heet.)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Joel C. Rosenberg is een Amerikaans schrijver en werkt als communicatiestrateeg tussen Israël en de Verenigde Staten. Ondertussen heeft hij al 23 boeken geschreven.

Leven en Carrière

Rosenberg werd geboren op 17 april 1967 in de buurt van Rochester in New York. Zijn vader is van Joodse afkomst. Toen hij 17 jaar oud was werd hij Christen. In 1988 studeerde hij af aan de universiteit van Syracuse. Hij werd campagne adviseur voor presidentskandidaat Steve Forbes. Rosenberg opende een politiek adviesbureau dat hij tot 2000 leidde. In deze tijd adviseerde hij premier van Israël, Benjamin Nethanyahu. Hij verzamelde daar veel informatie van voor in zijn boeken. Omdat Nethanyahu in 1999 de verkiezingen verloor besloot hij in 2000 schrijver te worden. Zijn eerste boekenserie werd een groot succes. Deel 1 stond 11 weken op de bestsellerlijst van de New York Times en bereikte plaats 7. Ook de 2 series daarna gingen over terrorisme. Zijn vierde serie gaat over geopolitieke spanningen en spionage.

Boeken

Laatste Jihad-Serie

Deze serie gaat over terreur in de VS en in het Midden-Oosten. Bijbelse profetieën heeft Rosenberg in deze boeken serie verwerkt.

David Shirazi-Serie

Deze serie over CIA agent David Shirazi gaat over het opkomen van de door moslims verwachte Mahdi. Er gebeuren veel wonderlijke dingen door hem en Amerika zoekt een antwoord op de gebeurtenissen. David Shirazi wordt op missie gestuurd naar het Midden-Oosten.

JB Collins-Serie

Journalist JB Collins is ervaren met onderwerpen uit het Midden-Oosten. Voor zijn werk reist hij af naar dat gebied en raakt verwikkeld in een strijd met IS.

Marcus Ryker-Serie

CIA agent Marcus Ryker wordt op missie gestuurd naar het Kremlin waar hij door de schoonzoon van de Russiche president informatie bemachtigt uit de hoogste kringen. Een aanval op de Baltische Staten wordt afgewend. De Iranieërs proberen de door Rusland verkochte kernwapens aan Noord-Korea over te kopen. Ryker moet dit proberen te voorkomen. De Amerikaanse president wil een vredescontract tekenen op de Tempelberg maar de nieuwe terreurgroep Kairos probeert daar een stokje voor te steken.

Overige boeken

Rosenberg schreef naast bovenstaande series ook een thriller over een ontsnapping uit Auschwitz en nog 7 non-fictie boeken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Joel_Rosenberg&oldid=640438"