Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Jevgenia Medvedeva

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jevgenia Medevedva Moskou Rusland 19 november 1999 Leeft en Schaatst: In Toronto Canada Lengte: 1.59m Coach: Bryan Orser

Jevgenia Armanovna Medvedeva is een Russische bekende kunstschaatster. Ze is geboren op 19 november 1999 in Moskou, de hoofdstad van Rusland. Jevgenia werd in 2015 wereldkampioene bij de junioren. In 2016 en 2017 werd ze Europees kampioene. En in dezelfde jaren werd ze ook wereldkampioene. In 2018 deed ze mee aan de Olympische Spelen van Pyeongchang en won daar twee zilveren medailles. Een voor haar individuele kuren waar haar totaal score 238.26 waardoor ze net 1.31 achter Alina Zagitova eindigde. En een zilveren medaille met haar Team uit Rusland.

Biografie

De half-Russische half-Armeense Jevgenia begon op 3-jarige leeftijd met kunstschaatsen. In 2014 mocht ze meedoen op het WK junioren omdat haar land genootje Maria Sotskova een ernstige blessure had. Daar won Medvedeva de bronzen medaille op 14-jarige leeftijd! Een jaar later won ze weer brons op de nationale kampioenschappen. Maar omdat ze nog te jong was mocht ze niet deelnemen aan de internationale kampioenschappen. In 2015 werd ze voor het eerst wereldkampioene! In de korte kuur had ze meteen ook een wereld record voor de junioren behaald ze had namelijk een score van: 68.48! in 2015/2016 veroverde ze de gouden medaille bij de ISU(Internationale Schaatsunie). Een paar maanden later won ze het EK en WK. In 2017 brak Medvedeva haar voet waardoor ze veel wedstrijden moest missen. Het was nog de vraag of ze wel zou kunnen meedoen aan de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018. Ze herstelde zich en deed mee aan de Olympische Spelen en won daar 2 keer de zilveren medaille.

NU

Evgenia medvedeva schaatst nu in Canada bij de bekende coach Brian Orser. Ze verliet daardoor topcoach Eteri Tutberdize. Daarnaast is ze ook model. Ze presenteert ze het Russische programma Lednikoviy period deti met Aleksey Jagoedin. Daar schaatsen de beste kinderen uit Rusland tegen elkaar.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jevgenia_Medvedeva&oldid=623910"