Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Jan Vertonghen: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 5: Regel 5:
  
 
{{Beginnetje}}
 
{{Beginnetje}}
[[Categorie:Voetballer]]
+
[[Categorie:Nederlands voetballer]]

Versie van 24 feb 2014 21:52

Jan Bert Lieve Vertonghen (Sint-Niklaas, 24 april 1987) is een Belgische voetballer die sinds het seizoen 2006/2007 onder contract staat bij de Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax. Hij speelt als verdediger of middenvelder. Jan speelde eerst voor de jeugd van Ajax, maar voor het seizoen 2006/2007 haalde Henk ten Cate hem bij de A-selectie. In de 2e seizoensheft speelde hij als huurling voor RKC, waar hij tegen Ajax een doelpunt maakte. Eerder scoorde hij voor Ajax 2 tegen Cambuur in de KNVB Beker, hij wilde de bal terug spelen naar de keeper van Cambuur, vanwege een blessurebehandeling, maar de keeper kwam er niet bij. Ajax gaf Cambuur daarna de ruimte om een doelpunt te maken.

Wegens blessures speelde hij in het seizoen 2007/2008 vaak in de verdediging. In het seizoen 2008/2009 kreeg hij een basisplaats, hoewel hij af en toe concurrentie had van anderen. In de zomer van 2012 vertrok hij naar Tottenham Hotspur.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jan_Vertonghen&oldid=313517"