Help mee! Maak een account of meld je aan.

Farm-Fresh twitter 1.png Volg ons op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates! Farm-Fresh facebook.png

Jan Huygen van Linschoten

Uit Wikikids
Versie door 123ARTIKEL (overleg | bijdragen) op 5 mrt 2020 om 20:27 (Jan Huygens van Linschoten heeft een Portugese kaart gestolen, en hierdoor kwam er oorlog tussen de Nederlanden en Portugal op zee.)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In de Gouden Eeuw (de 17e eeuw) was er veel handel en oorlog. Dit kwam onder andere door de piraten op zee, die handelaren tegenkwamen op hun reis naar Indië. Hier gingen ze heen om specerijen te halen. Ook de Nederlanden haalden die specerijen uit Indië. Zij probeerden zoveel mogelijk piraten te vermijden, maar dit lukte niet altijd. De Portugezen hadden echter een kaart met en veilige route naar Indië. Jan Huygens van Linschoten had deze kaart gestolen van de Portugezen om hiermee oorlog met de piraten te voorkomen. De route hadden ze, maar de Portugezen waren hier niet blij mee! Zij voerden nu oorlog met de Nederlanden op zee.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jan_Huygen_van_Linschoten&oldid=598462"