Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Jacksonville

Uit Wikikids
Versie door Dilano (overleg | bijdragen) op 25 apr 2010 om 17:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Jacksonville''' is de grootste stad van de Amerikaanse staat Florida met 807.815 inwoners in het jaar 2008. Tevens is het de 13...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jacksonville is de grootste stad van de Amerikaanse staat Florida met 807.815 inwoners in het jaar 2008. Tevens is het de 13e grootste stad van de VS. Hoewel het de grootste stad van Florida is, is het bestuurlijke centrum van de staat Tallahassee. Het is wel samen met Miami het culturele, financiële en industriële centrum van Florida. De agglomeratie Jacksonville had 1.313.228 inwoners in het jaar 2008. Jacksonville is genoemd naar de generaal Andrew Jackson. Tegenwoordig is Jacksonville niet echt een ville meer (ville betekent dorp in het Frans). De eerste bewoners van het gebied waar nu de stad ligt zijn de Timucuan. Dat is een indianenvolk. Niet ver hier vandaan ligt de grens met de Amerikaanse staat Georgia. De rivier die door de stad stroomt is de St. Johns River.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jacksonville&oldid=155043"