Help mee! Maak een account of meld je aan.
Flag of Bavaria (lozengy).svg   In september staat WikiKids in het teken van Beieren. Doe ook mee!

Jackrussellterriër

Uit Wikikids
Versie door De Wikischim (overleg | bijdragen) op 18 nov 2014 om 02:23
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Jack Russell Terriers

De Jack Russell Terriër (of een "Jack Russel") is een soort hond. De Jack Russell komt uit Engeland, maar is verder ontwikkeld in Australië. Een Jack Russel wordt soms wel "een grote hond in een kleine verpakking" genoemd. Dat wil zeggen dat het stoere hondjes zijn die denken dat ze heel groot zijn maar dat niet zijn.

Karakter

Een Jack Russel kan goed met kinderen omgaan. Ze zijn wel een beetje druk en speels. Een jack Russel is ook heel erg dol op spelletjes. Het is een hele gezonde en sterke hond. Als je binnen bent met de hond zit hij graag op je schoot of dicht bij je. Maar de hond is erg actief wil bijna altijd in beweging zijn.

Uiterlijk

De hond heeft een V-vormige oren. De Jack Russel heeft vaak een witte, zwarte of bruine huid met vlekken. De vacht is vaak zacht maar soms ook ruw. Een jongenshond wordt 35 cm, de meisjeshond wordt 33 cm. Ze hebben sterke kaken dus ze moeten daarom als ze ouder worden sterke speeltjes hebben. De staart hoort rechtop te staan, staat die vaak naar beneden als de hond actief is dan vindt de hond het niet zo leuk. Maar soms kan de staart ook naar beneden hangen van moeheid. Hij wordt ongeveer 5 tot 6 kilo.

Als jachthond

Na de Tweede Wereldoorlog werd dit ras steeds populairder, de jagers zijn fan van deze hond. Vroeger werd de staart van de Jack Russel er afgehakt, dat was heel er zielig. Ze sneden de staart af in de lengte van een deurklink. Zo konden ze de hond uit een hol trekken als de hond naar dieren aan het jagen was. Sinds 2001 mag je de staart niet meer van de hond afsnijden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jackrussellterriër&oldid=369467"