Internet: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Slechte kanten van internet)
(De pagina is leeggehaald)
Regel 1: Regel 1:
Het '''internet''' is een groot openbaar netwerk van computernetwerken.
 
  
De naam internet is een Engelse [[afkorting]] voor '''Inter'''connected '''Net'''works. Dat zoiets betekent als "aan elkaar verbonden netwerken".
 
 
==Geschiedenis==
 
Het internet is in 1969 begonnen met een computernetwerk onder de naam [[ARPANET]]. In de jaren zeventig bestond ARPANET uit verscheidene samengekoppelde netwerken. ARPANET was een netwerk van militaire netwerken, met later ook universiteitsnetwerken, in de [[Verenigde Staten van Amerika|VS]].
 
 
==Tegenwoordig==
 
Inmiddels is het internet over heel de wereld in gebruik. Het is ook een succes omdat het volledige internet eigendom van niemand is!
 
 
Voor bijna iedereen is internet een [[synoniem]] voor het [[World Wide Web]], maar dat is slechts één van de vele diensten die kunnen worden gebruikt via het Internet. Andere bekende diensten zijn [[e-mail]], [[File Transfer Protocol|FTP]] en [[usenet]].
 
 
==Veilig internet gebruik==
 
Internet is iets heel groot , je kan er heel veel dingens op vinden . Maar soms kan het ook gevaarlijk zijn . Mensen die doen soms alsof ze 15 of zo zijn en je dent dan waarom spreken we niet eens af , en ja je bent aan het wachten en ineens komt er een oudere meneer , je zegt wie ben je .......  En ja dan ben je er ingeluist dus je moet eerst weten wie het is en zo want internet kan heel gevaarlijk zijn
 
 
 
==Slechte kanten van internet==
 
* Via de verbindingen kunnen [[virus]]sen zich verspreiden en kan [[spyware]] gemakkelijk geïnstalleerd worden.
 
* Persoonlijke gegevens zijn vaak slecht beveiligd en daarmee kunnen onbekenden er ook bij komen.
 
* Het internet geeft ook een gevoel van [[anonimiteit]], waardoor er mensen zijn die vervelende dingen doen, die ze normaal nooit zouden doen.
 
* Net als in de "echte" wereld heeft internet ook last van [[vandalisme]].
 
 
==Leuk om te weten==
 
* De [[Isidorus van Sevilla|Heilige Isidorus van Sevilla]] is de [[beschermheilige]] van het internet.
 
 
{{beg}}
 
{{wikipedia}}
 
[[Categorie:Hoe werkt het?]]
 

Versie van 25 mei 2010 om 17:54

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Internet&oldid=157807"