Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Immuunsysteem

Uit Wikikids
Versie door Slang2000 (overleg | bijdragen) op 30 apr 2021 om 19:45 (Informatie toegevoegd)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Afweersysteem is het verdedigingsysteem van het menselijk lichaam het beschermt je tegen ziekteverwekkers die van binnenuit of buitenaf he lichaam proberen aan te vallen . Het afweersysteem zit in je lijf onder andere in je huid, lymfeklieren ,darmen en bloed. Het afweersysteem werken heel goed samen om zo de ziekteverwekkers te dode.

Het voordeel als van het afweersysteem is dat als je lichaam heeft gevochten tegen de ziekte dat je lichaam dit onthoudt en opslaat zodat als he weer in aanraking komt niet meer of heel ligt ziek wordt.

Je afweersysteem is continu aan het werk en dat merk je pas als er een infectie is ontstaan want dan krijg je klachten zoals koorts,hoofdpijn, of roodheid op de plek waar de de ontsteking is ontstaan je lichaam beschermt je zo tegen micro organismen zoals bacteriën, virus, parasieten en schimmels .

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Immuunsysteem&oldid=664676"