Immanuel Kant

Uit Wikikids
Versie door MLNBLD (overleg | bijdragen) op 26 mrt 2016 om 14:29 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|right|Een portret van Immanuel Kant'''Immanuel Kant''' was een Duitse filosoof en verlicht denker. Hij leefde tussen 1724 en...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een portret van Immanuel Kant

Immanuel Kant was een Duitse filosoof en verlicht denker. Hij leefde tussen 1724 en 1804, in de tijd van de Verlichting. Hij zei de mensen dat ze 'mondig' moesten worden, dat ze moesten durven meningen te vormen om zo mee te kunnen doen in de samenleving.

Kant heeft in zijn leven heel veel boeken geschreven over filosofie en de Verlichting. Hij schreef bijvoorbeeld boeken over God, over verschillen tussen de rassen van mensen, en over geestelijk gehandicapten. Kant was ook een wis- en natuurkundige en schreef daar ook enkele werken over.

Kant's bekendste werk is 'Kritik der reinen Vernuft' waarin hij kritiek levert op filosofie en de scheiding tussen empiristische filosofen en rationalistische filosofen, die allebei verschillend nadenken over waar mensen kennis vandaan kunnen halen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Immanuel_Kant&oldid=436653"