Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Ik hou van Holland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik hou van Holland is een tv-programma gepresenteerd door Linda de Mol. Het is elke week om half negen op zaterdag op RTL 4.

Elke week zijn er in ieder geval Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis (vroeger Peter Heerschop en Baeu van Ervendorens). Zij zijn de captains van de twee teams. Zij hebben elke week drie medespelers die moeten proberen het andere team te verslaan.

Er zijn verschillende quizen waarin ze punten moeten scoren om vervolgens met het hele vak een prijs te winnen. Deze prijs is elke week verschillend. Er zijn tot nu toe veertien seizoenen geweest. Een van de bekende spelletjes is liedje raden, maar ook een spellingsronde, namen raden en geen ja, geen nee, geen uh komen vaak terug in het programma.

Er zijn van dit programma ook meerdere versies in het buitenland van gemaakt zoals, I Love My Country (Verenigd Koninkrijk) en Zot van Vlaanderen (België).

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ik_hou_van_Holland&oldid=576775"