iCarly

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

iCarly is een serie op Nickelodeon, het gaat over Carly (Miranda Cosgrove) Sam, (Jenette McCurdy) en Freddie (Nathan Kress).

Onderwerp

iCarly gaat over een meisje dat Carly heet. Ze zit samen met Sam en Freddie op school. Op een dag moeten ze van hun mentrix nablijven, maar dat doen ze niet. Ze kregen daardoor straf. Hun straf is dat ze talenten moesten zoeken voor de talentenjacht bij hun op school. Zelf kiezen ze voor mensen die ze leuk vinden, maar hun mentrix is op zoek naar mensen die in cultuur en opera zijn geïnteresseerd. Daarop bedacht Carly dat ze een webshow kunnen maken waar kids de baas zijn. Freddie bedacht de naam iCarly. Deze is afkomstig van I (Internet) Carly (Carly), hij bedacht dat omdat hij een oogje op Carly had. Freddie vindt Sam niet leuk, maar Sam vindt Freddie wel leuk.

Kids Choice Awards

Ze hebben wat prijzen gewonnen in de K.C.A. oftewel Kids Choice Awards. Dat zijn prijsuitreikingen waar kinderen op mogen stemmen.

Shipname

Seddie

Seddie is dus de shipname van Freddie en Sam. Die krijgen later met elkaar.

Ceddie

Ceddie is de shipname van Carly en Freddie, jammer voor de Ceddie fans, gebeurt dit echter niet.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=ICarly&oldid=530677"