Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Hoi: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
Regel 1: Regel 1:
'''Hoi''' is een begroeting, net zoals hallo, hee, hey, hi (spr. uit: haai) en heej. In sommige streken van Nederland veranderen ze deze begroeting in 'moi'. Dit verschilt per streek. In sommige streken hebben ze hun eigen accent en dus ook hun eigen groet. De herkomst van 'hoi' (dus wie het waar wanneer voor het eerst gebruikte) is onduidelijk. Sommigen denken dat het is afgeleid van de kreet 'ahoy' die onder zeelui gebruikelijk is. De groet hoi word vooral gebruikt onder jongeren.   
+
'''Hoi''' is een begroeting, net zoals hallo, hee, hey, hi (spr. uit: haai). In sommige streken van Nederland veranderen ze deze begroeting in 'moi' of houdoe! Dit verschilt per streek. In sommige streken hebben ze hun eigen accent en dus ook hun eigen groet. De herkomst van 'hoi' (dus wie het waar wanneer voor het eerst gebruikte) is onduidelijk. Sommigen denken dat het is afgeleid van de kreet 'ahoy' die onder zeelui gebruikelijk is. De groet hoi word vooral gebruikt onder jongeren.   
  
 
{{beg}}
 
{{beg}}
 
[[Categorie:Baksocvaardigheden]]
 
[[Categorie:Baksocvaardigheden]]

Versie van 16 jan 2020 om 17:50

Hoi is een begroeting, net zoals hallo, hee, hey, hi (spr. uit: haai). In sommige streken van Nederland veranderen ze deze begroeting in 'moi' of houdoe! Dit verschilt per streek. In sommige streken hebben ze hun eigen accent en dus ook hun eigen groet. De herkomst van 'hoi' (dus wie het waar wanneer voor het eerst gebruikte) is onduidelijk. Sommigen denken dat het is afgeleid van de kreet 'ahoy' die onder zeelui gebruikelijk is. De groet hoi word vooral gebruikt onder jongeren.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hoi&oldid=591854"