Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Hindi

Uit Wikikids
Versie door Kalta3 (overleg | bijdragen) op 6 jan 2012 om 10:31 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het '''Hindi''' (''हिन्दी'') of ''Modern Hindi'' is een tot een Indo-Arische behordende taal die voornamelijk in India wordt gesproken. Het is een stan...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Hindi (हिन्दी) of Modern Hindi is een tot een Indo-Arische behordende taal die voornamelijk in India wordt gesproken. Het is een standaardversie van het Hindoestani. Ook is het een van de twee nationale officiële talen van India en tevens een van de meest gesproken talen ter wereld. De oorsprong ligt in het Sanskriet en in het Perzo-Arabisch. 180 miljoen mensen hebben Hindi als moedertaal. Door de aangenomen grondwet in 1950 in India is besproken dat Hindi de officiële taal is. Dankzij de Indiase emigranten is het Hindi in de wereld verspreid geraakt. Zo is er een Surinaamse variant van.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hindi&oldid=213972"