Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Het spook van de opera

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 15 mei 2020 om 20:35 (Nieuwe pagina aangemaakt met '[[Bestand:André_Castaigne_Fantôme_Opéra1.jpg|right|300px|thumb|Een voorstelling van de scéne waarin Erik (het spook) zich vermomd naar het bal in de opera gaat]...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een voorstelling van de scéne waarin Erik (het spook) zich vermomd naar het bal in de opera gaat

Het spook van de opera (Frans: Le Fantôme de l'Opéra) is een roman van de Franse schrijver Gaston Leroux. Het boek werd in korte stukjes gepubliceerd tussen 1909 en 1910 in de krant en is vervolgens als boek uitgegeven. De roman is één van de bekendste verhalen uit de Franse literatuur en is ook bekend in de populaire cultuur door de verfilmingen (uit 1925 en 2004) en de musical uit 1986.

Het verhaal speelt zich af in de Opéra Garnier, de belangrijkste opera van Parijs. Het verhaal gaat dat er een spook in de opera is, die ongelukken veroorzaakt. Het spook veroorzaakt geen ongelukken wanneer zijn eisen worden opgevolgd; namelijk het maandelijkse bedrag van 20.000 frank en een privé-balkon in de zaal. Het spook is echter een man met een verminkt gezicht, genaamd Erik. In het begin van het boek wordt de opera overgenomen door de nieuwe eigenaren, die niet geloven in het spook. Erik geeft de wees Christine Daaé zangles en doet zich voor als een muziekengel. Hij wordt verlief op haar, maar kan vanwege zijn gezicht zijn masker niet afdoen. Christine is echter verliefd op de knappe burggraaf Raoul, maar ook de mysterieuze Erik (die prachtige muziek componeert).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Het_spook_van_de_opera&oldid=617119"