Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Herakles: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 2: Regel 2:
  
 
== Geboorte en jeugd ==
 
== Geboorte en jeugd ==
Herakles is de zoon van de [[Zeus|oppergod Zeus]] en [[Alkmene]].
+
Herakles is de zoon van de [[Zeus|oppergod Zeus]] en [[Alkmene]]. Zeus heeft bij ALkmene Herakles verwekt dankzij een list. Toen de man van Alkmene, [[Amphitryon]], als generaal moest hij meevechten in een oorlog. Zeus greep toen zijn kans. Hij vermomde zich als Alkmene en verwekte Herakles.
  
 
[[Categorie:Griekse mythologie]]
 
[[Categorie:Griekse mythologie]]

Versie van 9 jan 2016 09:42

Herakles (geboren met de naam Alkeides) of in het Latijn Hercules is een held uit de Griekse mythologie. Hij moest twaalf opdrachten voor de koning Eurystheus verrichten. Hij moest dit doen, omdat hij zijn kinderen had vermoord. Zijn naam, Herakles, betekent Beroemd door Hera. Herakles werd na zijn dood een Griekse god.

Geboorte en jeugd

Herakles is de zoon van de oppergod Zeus en Alkmene. Zeus heeft bij ALkmene Herakles verwekt dankzij een list. Toen de man van Alkmene, Amphitryon, als generaal moest hij meevechten in een oorlog. Zeus greep toen zijn kans. Hij vermomde zich als Alkmene en verwekte Herakles.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Herakles&oldid=427453"