Verbeter WikiKids vandaag nog!
Van 1 t/m 28 februari vindt de SuperSchrijfwedstrijd plaats. Doe jij ook mee? Schrijf je hier in!

Havenmeester

Uit Wikikids
Versie door Eize01 (overleg | bijdragen) op 23 nov 2022 om 21:22
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een havenmeester is de persoon die toezicht houdt op een haven en er voor zorgt dat alles soepel verloopt. Soms worden ze gezien als de eigenaar van de haven, maar meestal is dit niet zo. Welk werk een havenmeester precies moet doen hangt voornamelijk af van de grootte van de haven. Het is ook mogelijk dat er meerdere zijn in één haven, zoals bij de haven van Rotterdam.

Meestal heeft een havenmeester meerdere taken, tenzij de taken verdeeld worden over meerdere havenmeesters. Deze taken houden voornamelijk dingen in die met de veiligheid, organisatie en administratie van een haven te maken hebben. Voorbeelden zijn: het innen van het geld dat iemand betaald om in een haven te mogen liggen, het aanwijzen van plekken waar een boot moet liggen en controleren of er iets met boten gebeurt als de eigenaren van die boten er niet zijn.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Havenmeester&oldid=748849"