Verbeter WikiKids vandaag nog!
Van 27 maart t/m 30 april staat WikiKids in teken van Wikiproject:IT! Doe jij ook mee? Schrijf je hier in!

Harry Potter en de Relieken van de Dood (boek)

Uit Wikikids
Versie door Mloef (overleg | bijdragen) op 29 nov 2019 om 10:54 (nee)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Harry Potter en de Relieken van de Dood (Engels: Harry Potter and the Deathly Hallows) is het laatste boek uit de Harry Potter-serie.

Op 16 en 17 november 2007 is de Nederlandse vertaling van Harry Potter and the Deathly Hallows van J.K. Rowling in Nederland verschenen onder de titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood. Omdat de Engelse titel, Harry Potter and the Deathly Hallows, voor sommige landen erg moeilijk te vertalen bleek, heeft de agent van J.K. Rowling een alternatieve titel opgegeven voor de internationale uitgaven van het zevende deel van Harry Potter: Harry Potter and the Relics of Death.

Harry, Ron en Hermelien gaan dit jaar niet naar Zweinstein, omdat hij een opdracht heeft gekregen van Perkamentus: alle Gruzielementen opsporen en vernietigen. sporen de gruzielementen op en het boek eindigt met een spanende oorlog tussen Voldemort en Zweinstijn. Daarna komt er een epiloog waarbij er wordt vertelt hoe het is verlopen met de overlevenden (19 jaar later).

De film hiervan is in twee delen verschenen in 2010 en 2011.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Harry_Potter_en_de_Relieken_van_de_Dood_(boek)&oldid=585218"