Verbeter WikiKids vandaag nog!
Van 27 maart t/m 30 april staat WikiKids in teken van Wikiproject:IT! Doe jij ook mee? Schrijf je hier in!

Harry Potter en de Geheime Kamer (boek)

Uit Wikikids
Versie door AjejeBot (overleg | bijdragen) op 9 okt 2021 om 21:03 (→‎Samengevat: replaced: |thumb| → |miniatuur|)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Harry Potter en de Geheime Kamer is een boek uit de serie van de Harry Potter verhalen. Dit boek is geschreven door J.K. Rowling.

Samengevat

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!
De vliegende auto (Ford) waarmee Harry en Ron op Zweinstein komen

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

In het boek staat de Geheime Kamer centraal. De Geheime Kamer is opgericht door Zalasar Zwadderich, hij deed dat omdat hij een soort van buitengesloten werd. Hij nam wraak door een Geheime Kamer te bouwen met een monster daarin, een slangensoort genaamd de Bassiliek. Als de erfgenaam dan op school komt opent de Geheime Kamer zich en komt de slang eruit. Harry moet de slang dan verslaan om Ginny te redden, maar of hem dat lukt?


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Harry_Potter_en_de_Geheime_Kamer_(boek)&oldid=688283"