Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Harry Potter

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

HP - Harry Potter wordmark.svg

Merge-arrow.svg Iemand vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Harry Potter. Als de tekst wordt ingevoegd, wordt dit artikel een doorverwijzing.

Opmerking Opmerking- 1) Sjabloon is alleen bedoeld voor de inhoud onder de doorverwijzingen 2)Deze pagina was al een doorverwijzing

Harry Potter kan verwijzen naar:

Harry Potter

Harry potter is een boekenserie van 7 boeken geschreven door J.K.Rowling die later verfilmd zijn. Harry potter is een tovenaarskind die dat niet weet zijn vader en moeder die allebei ook een tovenaar waren zijn overleden door de heer Voldemort. Hij is toen bij zijn oom en tante in huis geplaatst. Ondanks dat deze een hekel hebben aan heksen en tovenaars, komt Harry toch op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. In de serie lees je hoe Harry het opneemt tegen de Heer van het Duister samen met zijn vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel. Deze films zijn opgenomen op Zweinstein maar... dit kasteel is ook gebruikt voor de film Beauty and the Beast, (waar Emma Watson (Hermelien Griffel) de hoofdrol heeft).


Boeken van Harry Potter:

Films van Harry Potter:

De schrijfster

De schrijfster is J.K. Rowling. J.K Rowling staat voor Joanne Kathleen Rowling. De K van Kathleen staat ook voor haar oma Kate, ze had de K eraan toegevoegd, omdat in die tijd mensen geen boeken lazen van mannen, en om haar naam toch nog mannelijk te maken, koos Rowling ervoor om de K eraan toe te voegen, vandaar de naam. Zij is een Britse schrijfster. J.K. Rowling is geboren op Op 31 juli 1965 in het Engelse stadje Yate, ze groeide op het plaatsje Chepstow in Engeland. Na de middelbare school ging ze Frans en klassieke talen studeren, ze werkte op het Amnesty international en gaf een aantal jaren les. Ze verhuisde naar Portugal om in Engels les te geven, daar ontmoette ze haar eerste echtgenoot. Helaas was het geen goed huwelijk en scheidde ze in 1993. Na de scheiding verhuisde J.K. Rowling met haar pasgeboren dochtertje naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Ze schreef haar boek in café Nicholson en wist in 6 maanden haar boek Harry Potter en de steen der wijzen te schrijven. Zowel dit boek als de drie volgende Harry Potter delen werden overspoelt met bekroningen en prijzen. Haar boeken zijn in 69 talen vertaald. J.K. Rowling is de rijkste vrouw van heel Engeland

Oeps foutje van 12 uitgeverijen

Toen J.K. Rowling het boek uitbracht moest ze bij verschillende uitgeverijen om het boek op de markt te verkrijgen, bij de 13 lukte het pas door haar dochtertje die zei dat het zo’n goed boek zou worden en ze kreeg gelijk.

Farm-Fresh bullet go.png Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillende betekenissen van Harry Potter uit elkaar te halen.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Harry_Potter&oldid=616073"