Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Haamstede

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Burg-Haamstede Flag of the Netherlands.svg
Kaart-schouwenduivland.png
{{{kaart2}}} {{{kaart3}}}
Geografie
Provincie Flag of Zeeland.svg Zeeland
Hoofdplaats Geen
Gemeente Schouwen-Duiveland
Oppervlakte 365.629
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
4.000
Overige info
Postcodes ?

Haamstede bestaat uit Burgh-Haamstede en Nieuw-Haamstede. Het ligt in de Nederlandse provincie Zeeland. Burgh-Haamstede ligt op het eiland Schouwen-Duiveland en telt 4.000 inwoners. Het is een van de grootste plaatsen van Schouwen Duiveland. In het midden van het dorp staat het kasteel Slot Haamstede.

Slot Haamstede

Dit is Slot Haamstede.

Slot Haamstede is een kasteel uit de Middeleeuwen, dat 600 jaar geleden door Floris V is gebouwd. De belangrijkste kamer is de Ridderzaal. Het kasteel wordt tegenwoordig gebruikt om te overleggen over de stad. Het kasteel heeft 2 torens.

De Zepeduinen

Waternoodsramp.gif

Het natuurgebied de Zepeduinen is in 1953 voor de helft gesloopt. Je vindt er verschillende dieren zoals:

In de Zepeduinen is er veel zand en daarom vind je er ook veel konijnen. Er zijn ook een paar dingen uit de Tweede Wereldoorlog overgebleven. Dat zijn bunkers die waren van de Duitsers. In de stenen/betonnen bunker waren veel gangen. Sommige gangen liepen 1 kilometer door! De meeste bunkers waren op heuvels gebouwd. De Duitsers verdedigden tegen schepen die het land wilden binnenvallen.

Het rode gebied is boswachterij Westerschouwen


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Haamstede&oldid=344367"