Grand Stade Lille Métropole

Uit Wikikids
Versie door BobbyJohnDB (overleg | bijdragen) op 7 aug 2016 om 01:37 (Categorie:Voetbalstadion verwijderd; Categorie:Voetbalstadion in Frankrijk toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het stadion van binnenuit.

Grand Stade Lille Métropole is een voetbalstadion en staat in het Franse Villeneuve-d'Ascq net buiten Lille. De club Lille OSC is de vaste bespeler van het stadion. Bij het stadion zitten ook een hotel, een restaurant en een winkelcentrum.

Na de aardbeving in Japan in 2011 moesten alle nieuwe gebouwen in Frankrijk aardbeving-proef zijn. Zo ook het stadion, waardoor de kosten hoger werden dan werd gedacht. De ene helft van het veld kan omhoog worden geheven en zo op de andere helft geplaatst worden. Hierdoor kunnen er ook andere sporten en concerten worden gegeven in het stadion. Op het hele veld vinden de voetbalwedstrijden plaats, maar ook rugbywedstrijden kunnen er plaatsvinden. Met slecht weer kan het schuifdak worden dichtgemaakt. Zonnepanelen en twee windmolens zorgen voor elektriciteit voor het stadion.

Bij het Europees kampioenschap voetbal 2016 werd het stadion voor de volgende wedstrijden gebruikt:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Grand_Stade_Lille_Métropole&oldid=456106"