Graf van Toetanchamon

Uit Wikikids
Versie door AjejeBot (overleg | bijdragen) op 12 feb 2021 om 11:49 (→‎top: clean up, replaced: [[File: → [[Bestand:)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Graf van Toetanchamon (DK62)

Tutankhamen KV62.jpg

Grafnummer DK62
Ontdekt 1922
Ontdekker Howard Carter
Farao Toetanchamon
Tutankhamun.jpg

De vondst van het graf van Toetanchamon, wordt gezien als één van de meest unieke archeologische vondsten ooit. Vooral de doodskisten van van Toetanchamon is mooi, met het gouden doodmasker. De doodskist staat vol met hiërogliefen. Het waren magissche spreuken die de overleden farao moesten helpen in het leven na de dood.


Zoektocht

Theodore Davis , een excentrieke advocaat -Amerikaanse , begon te graven in de Vallei der Koningen in 1902 en bracht tot het licht meerdere graven, meer aangetrokken door de zoektocht naar archeologische schatten van het onderzoek, dat in zijn opgravingen Davis "aangeraakt" meerdere malen (en nooit te ontdekken het graf van Toetanchamon en zijn was de opgraving van KV54 die objecten bevatten die van hun jonge koning (vermoedelijk gestolen voorwerpen uit de opgraving van KV62), hij beschouwd als de KV54 juist de echte graf van de koning zo veel dat hij verklaarde dat de Vallei had niets te bieden . Davis was in slechte relaties met Howard Carter en de twee niet van plan verliezen hun kans om klop op de business, Carter beschuldigd Davis van de opgravingen uitgevoerd zonder detectie, laat staan rapporten over de bevindingen ontdekt .

Gezondheid

In 1903 , om gezondheidsredenen, had inmiddels aangekomen in Egypte ook een Engels edelman, George Edward Stanhope Molyneux Herbert , vijfde graaf van Carnarvon, die, na uitputting met herhaalde mislukkingen om de bevindingen te verkrijgen waardevolle archeologische, besloot hij te vertrouwen, in 1907 , een 'archeoloog' pro keuze, ja, Howard Carter, die eerder had gewerkt in de Vallei. Van 1907 tot 1914 opgravingen, successen en nederlagen, Carnarvon-Carter mag het paar om te graven ontdek enkele van de, maar het partnerschap werd onderbroken door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog . In 1917 Carter hervat opgravingen in de Vallei der Koningen, die echter niet de resultaten geven de verwachte van de Britse tycoon, toch doorgegaan met de opgravingen.

In afwachting van de vernieuwing van de concessie van opgraving, de directeur van de Dienst van Oudheden van Egypte, Pierre Lacau , preboot Lord Carnarvon onvermogen om zo de vernieuwing van de subsidie dat zij zou worden liep in april 1,923 , waardoor vernietiging van de overeenkomsten die reeds gemaakt tussen de Carnarvon en de voormalige directeur van de dienst, de Fransman Gaston Maspero . Carnarvon was zo besloten niet tot verlenging van de vergunning en terug -Brittannië . Carter, dus afgezien van de opgraving op het moment, en haalde hem in het krijgen van een laatste opgraving en het bereiken van nog te verklaren is bereid om persoonlijk de kosten.

Opgraving

Hij keerde terug naar Egypte op 01 november 1922, Carter maakte zijn zet op het gebied van de opgraving bij de ingang van het graf KV9 van Ramses VI , farao van de XX-dynastie (20e Dynastie) in een driehoek, waar hij al eerder had enkele jaren gewerkt, maar had op onverklaarbare wijze verlaten) . Er waren eerder gevonden resten (beschouwd als vrij van archeologisch belang) van sommige van hun hutten gebouwd door de arbeiders die werkten bij het graf KV9 en op dit moment, drie dagen later, op 04 november 1922 , het was ontdekte de eerste stap een ladder voor toegang tot een ondergrondse Kamer

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Graf_van_Toetanchamon&oldid=649413"