Verbeter WikiKids vandaag nog!
Van 1 t/m 28 februari vindt de SuperSchrijfwedstrijd plaats. Doe jij ook mee? Schrijf je hier in!

Geroosterd brood

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 10 okt 2022 om 07:27 (Categorie:Eten en drinken verwijderd; Categorie:Brood toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tweede geroosterde sneden.

Geroosterd brood of toast is brood dat geroosterd is. Vaak wordt het brood eerst in gesneden. De sneden worden daarna geroosterd, vaak met een broodrooster. Tijdens het roosteren wordt vuur of hitte gebruikt. Hierdoor verbrand het brood iets. Er wordt een soort van laagje op het brood en het brood wordt iets steviger. Voor geroosterd brood kan ook oud brood gebruikt worden. Vaak wordt wit brood gebruikt.

Mensen die thuis roosteren gebruiken vaak een kleine broodrooster, waar vaak twee sneden in passen. In hotels is bij het ontbijt ook vaak een broodrooster aanwezig. Dit is vaak een groter model, met een soort van lopende band. Hierdoor kan er meer brood tegelijk wordt geroosterd. Na een tijdje valt het brood van de lopende band af, waarna het geroosterd is. Vaak wordt een tang gebruikt om het brood te pakken, aangezien het heet is.

Op geroosterd brood kan eigenlijk alles wordt gedaan. Anders dan bij een tosti wordt het beleg of de zoetigheid (hagelslag, chocoladepasta) pas later toegevoegd en niet tijdens het roosteren. Geroosterd brood is vaak terug te vinden in een Engels ontbijt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Geroosterd_brood&oldid=736539"