Gedachte: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (6 versies: import WW)
k (→‎top: clean up, typos fixed: gedachtengang → gedachtegang)
 
Regel 1: Regel 1:
Een '''gedachte''' (ook wel '''gedachtengang''' genoemd) is een [[ervaring]] (het merken dat iets gebeurt) van een kort moment van [[denken]]. Meestal heeft die enkele ''gedachte'' weer een andere ''gedachte'' tot gevolg (veroorzaakt). Een gedachte kan veroorzaakt worden doordat daar [[bewustzijn|bewust]] aan gedacht of herinnerd wordt, maar ook door een [[onderbewustzijn|onbewuste]] (niet over nagedacht) ''gedachtengang'', die vaak samengaat met bepaalde [[gevoelens]]. Deze gevoelens werken op een goede manier samen met gedachten, als ze (voor dat ze onthouden worden of ontstaan) ook in de gedachten verwerkt worden, oftewel dat de gevoelens invloed hebben gehad op het denken.
+
Een '''gedachte''' (ook wel '''gedachtegang''' genoemd) is een [[ervaring]] (het merken dat iets gebeurt) van een kort moment van [[denken]]. Meestal heeft die enkele ''gedachte'' weer een andere ''gedachte'' tot gevolg (veroorzaakt). Een gedachte kan veroorzaakt worden doordat daar [[bewustzijn|bewust]] aan gedacht of herinnerd wordt, maar ook door een [[onderbewustzijn|onbewuste]] (niet over nagedacht) ''gedachtengang'', die vaak samengaat met bepaalde [[gevoelens]]. Deze gevoelens werken op een goede manier samen met gedachten, als ze (voor dat ze onthouden worden of ontstaan) ook in de gedachten verwerkt worden, oftewel dat de gevoelens invloed hebben gehad op het denken.
   
 
==Welke gedachten ?==
 
==Welke gedachten ?==

Huidige versie van 22 dec 2020 om 20:11

Een gedachte (ook wel gedachtegang genoemd) is een ervaring (het merken dat iets gebeurt) van een kort moment van denken. Meestal heeft die enkele gedachte weer een andere gedachte tot gevolg (veroorzaakt). Een gedachte kan veroorzaakt worden doordat daar bewust aan gedacht of herinnerd wordt, maar ook door een onbewuste (niet over nagedacht) gedachtengang, die vaak samengaat met bepaalde gevoelens. Deze gevoelens werken op een goede manier samen met gedachten, als ze (voor dat ze onthouden worden of ontstaan) ook in de gedachten verwerkt worden, oftewel dat de gevoelens invloed hebben gehad op het denken.

Welke gedachten ?

Er zijn meerdere dingen in het lichaam en vooral het hoofd (hersenen) die gedachten (van te voren) veranderen of een andere richting op laten gaan (beïnvloeden), óf juist de goede richting :

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gedachte&oldid=638578"