Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Gebruiker:Thympie

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 23 mei 2020 om 14:54 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'miniatuur “Haaien” Hallo, ik maak een worddococument over haaien. Ik heb informatie opgezocht over haaien. Wat jullie nu hie...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd II
  • Bewerkingen I
Bullshark Bimini.jpg

“Haaien”

Hallo, ik maak een worddococument over haaien. Ik heb informatie opgezocht over haaien. Wat jullie nu hierboven zien is een haai. Haaien behoren tot de groep van kraakbeenvissen. De eerste fossielen van een haai die werden gevonden, waren 425 tot 455 miljoen jaar oud. Er zijn meer dan 1000 soorten beschreven kraakbeenvissen, waaronder ongeveer 400 soorten haaien, 600 soorten roggen en pijlstaartroggen en ongeveer 30 soorten holocephali (draakvissen en chimeren, meestal diepzeevissen waarover vaak nog weinig bekend is). De meeste haaien zijn slanke, gespierde en snelle dieren die een lengte bereiken van rond de 1 à 2 meter. De kleinste haaiensoort is Etmopterus perryi met een grootte van ongeveer 17 centimeter en de grootste levende haai is de walvishaai (Rhincodon typus) die gemiddeld twaalf meter lang wordt. Haaien komen voor in alle zeeën. De meesten leven op een diepte van ongeveer tweeduizend meter. De haai is de koning van de zee, net als de leeuw de koning van de jungle is. Tot de volgende keer EINDE

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Thympie&oldid=618491"