Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Fidel Castro: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
(600 aanslagen is overdreven, maar Castro overleefde wel veel aanslagen)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:Fidel Castro.jpg|thumb|200px|right|Fidel Castro, voormalig president van Cuba]]
 
[[Bestand:Fidel Castro.jpg|thumb|200px|right|Fidel Castro, voormalig president van Cuba]]
'''Fidel Castro''' ([[Birán]], 13 augustus 1926 - [[Havana]], 25 november 2016) was lange tijd de president en het staatshoofd van het Midden-Amerikaanse land [[Cuba]].  
+
'''Fidel Castro''' ([[Birán]], 13 augustus 1926 - [[Havana]], 25 november 2016) was lange tijd de president en het staatshoofd van het Midden-Amerikaanse land [[Cuba]]. Hij stond onder meer bekend om zijn lange toespraken. Deze duurden soms wel uren.
  
Nadat hij de dictator [[Fulgencio Baptista]] had verdreven in 1959 was hij jarenlang de eerste minister van Cuba tot 1976. Na 1976 bleef hij tot 2008 de president, waarna zijn broer [[Raul Castro]] het stokje overnam. Hij trad af wegens [[gezondheid]]sredenen.
+
Nadat hij, onder meer samen met [[Che Guevara]], de door de Amerika gesteunde dictator [[Fulgencio Batista]] had verdreven in 1959, was hij jarenlang de eerste minister van Cuba tot 1976. Na 1976 bleef hij tot 2008 de president, waarna zijn broer [[Raul Castro]] het stokje overnam. Hij trad af wegens [[gezondheid]]sredenen.
  
Fidel Castro stond bekend als een strenge heerser. Hij hield erg van [[sigaren]] en kon het niet erg goed vinden met de [[Verenigde Staten]], die hem onder president [[John F. Kennedy]] [[Invasie in de Varkensbaai|zelfs probeerden af te zetten]]. Hij introduceerde het [[communisme]] in Cuba. Hij overleefde ook maar liefst zeshonderd moordaanslagen.
+
Fidel Castro stond bekend als een streng heerser. Hij moest niets hebben van bemoeienis van de Verenigde Staten, die hem onder president [[John F. Kennedy]] [[Invasie in de Varkensbaai|zelfs probeerden af te zetten]]. Nadat hij aan de macht kwam onteigende hij bijvoorbeeld alle Amerikaanse bedrijven. En hij verdeelde grote stukken land onder de boeren. Fidel Castro hield erg van [[sigaren]]. Hij introduceerde het [[communisme]] in Cuba en besloot vooral veel contact te zoeken met de communistische Sovjet-Unie. Fidel Castro overleefde ook veel moordaanslagen.
  
 
Fidel Castro overleed op 90-jarige leeftijd.
 
Fidel Castro overleed op 90-jarige leeftijd.
 +
 +
==Videolink==
 +
[http://historiek.net/fidel-castro/1913/ Beknopte biografie van Fidel Castro]
 +
  
 
[[Categorie:President van Cuba]]
 
[[Categorie:President van Cuba]]
 
[[Categorie:Amerikaanse Politici]]
 
[[Categorie:Amerikaanse Politici]]

Versie van 26 nov 2016 om 17:28

Fidel Castro, voormalig president van Cuba

Fidel Castro (Birán, 13 augustus 1926 - Havana, 25 november 2016) was lange tijd de president en het staatshoofd van het Midden-Amerikaanse land Cuba. Hij stond onder meer bekend om zijn lange toespraken. Deze duurden soms wel uren.

Nadat hij, onder meer samen met Che Guevara, de door de Amerika gesteunde dictator Fulgencio Batista had verdreven in 1959, was hij jarenlang de eerste minister van Cuba tot 1976. Na 1976 bleef hij tot 2008 de president, waarna zijn broer Raul Castro het stokje overnam. Hij trad af wegens gezondheidsredenen.

Fidel Castro stond bekend als een streng heerser. Hij moest niets hebben van bemoeienis van de Verenigde Staten, die hem onder president John F. Kennedy zelfs probeerden af te zetten. Nadat hij aan de macht kwam onteigende hij bijvoorbeeld alle Amerikaanse bedrijven. En hij verdeelde grote stukken land onder de boeren. Fidel Castro hield erg van sigaren. Hij introduceerde het communisme in Cuba en besloot vooral veel contact te zoeken met de communistische Sovjet-Unie. Fidel Castro overleefde ook veel moordaanslagen.

Fidel Castro overleed op 90-jarige leeftijd.

Videolink

Beknopte biografie van Fidel Castro

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fidel_Castro&oldid=465591"