Engels: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 5: Regel 5:
 
Dat Engels zo populair is, komt doordat het een wereldtaal is. Het heeft er ook mee te maken dat Engeland vroeger in veel landen de baas was. Net als [[Spaans]] is Engels een wereldtaal geworden.
 
Dat Engels zo populair is, komt doordat het een wereldtaal is. Het heeft er ook mee te maken dat Engeland vroeger in veel landen de baas was. Net als [[Spaans]] is Engels een wereldtaal geworden.
  
Ongeveer 500 [[miljoen]] mensen hebben het Engels als [[moedertaal]]. Er wordt geschat dat een derde van de wereldbevolking, ruim twee miljard personen, nu gebruikmaken van het Engels. Engels is vrij makkelijk te leren met spreek taal omdat er al veel Engelse woorden in de [[Nederlands]]e taal zitten en omdat het zo´n belangrijke taal is, leer je het ook op school, vaak ook al op de basisschool. Op het VO (middelbare school in Nederland) is Engels een verplicht vak waar je ook examen in moet doen.  
+
Ongeveer 500 [[miljoen]] mensen hebben het Engels als [[moedertaal]]. Er wordt geschat dat een derde van de wereldbevolking, ruim twee miljard personen, nu gebruikmaken van het Engels. Engels is voor iemand die een Germaanse taal als moedertaal beheerst vrij makkelijk te leren m omdat er al bijvoorbeeld veel Engelse woorden in de [[Nederlands]]e taal zitten en omdat het zo´n belangrijke taal is, leer je het ook op school, vaak ook al op de basisschool. Op het VO (middelbare school in Nederland) is Engels een verplicht vak waar je ook examen in moet doen.  
  
 
==Woordenschat==
 
==Woordenschat==

Versie van 2 aug 2019 om 21:07

Landen waar het Engels een officiële taal is.

Het Engels (Engels: "English") is een (wereld)taal die over de hele wereld gesproken wordt. Het wordt niet alleen in Groot-Brittannië gesproken, maar in heel veel landen over de hele wereld, bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Canada en Australië. Het moderne Engels is in de 20e eeuw de belangrijkste taal geworden. De Franse taal is van grote invloed geweest op de Engelse taal.

Dat Engels zo populair is, komt doordat het een wereldtaal is. Het heeft er ook mee te maken dat Engeland vroeger in veel landen de baas was. Net als Spaans is Engels een wereldtaal geworden.

Ongeveer 500 miljoen mensen hebben het Engels als moedertaal. Er wordt geschat dat een derde van de wereldbevolking, ruim twee miljard personen, nu gebruikmaken van het Engels. Engels is voor iemand die een Germaanse taal als moedertaal beheerst vrij makkelijk te leren m omdat er al bijvoorbeeld veel Engelse woorden in de Nederlandse taal zitten en omdat het zo´n belangrijke taal is, leer je het ook op school, vaak ook al op de basisschool. Op het VO (middelbare school in Nederland) is Engels een verplicht vak waar je ook examen in moet doen.

Woordenschat

Algemeen
Nederlands woord Engelse woord Uitspraak Nederlands woord Engelse woord Uitspraak
Hallo Hello Hellow Dag (afscheidsgroet) Bye Bahj
Naam Name Neem Achternaam Lastname Lastneem
Man Man Men Mannen Men Menn
Vrouw Woman Woeman Vrouwen Women Wimen
Goed Good Goed (met de g als in het woord goal) Slecht Bad bæd
Ja Yes Jes Nee No No
Kleuren
Rood Red Rèhd Blauw Blue Bloe
Geel Yellow Jello Zwart Black Blèk
Wit White Waait Groen Green Grien (met zachte g)
Oranje Orange Orundzj Paars Purple Roze

Pink Pink

Tastbaar
Eten Food Foewd Kleding Clothes Klow-ths
Thuis Home Hoom Plaats Place Plees
Ding Thing Thing (zet je tong tegen je tanden) Iets Something Somthing

Alfabet/Letters uitspraak en schrijven

Engels is qua schrijven is niet vrij makkelijk omdat het niet fonetisch is! Hier een overzicht er van letters en andere combinaties.

  • A-klank voor de letters A, U
  • E-klank voor de letters A, E, en combinaties EA
  • F-klank voor de letter F en combinatie PH
  • Uitspraak van Dzj voor de letters G en J en combinatie DG
  • H-klank gewoon voor de letter H, soms is de H stom
  • I-klank voor de letters E, I, Y en combinaties EE, EA, IE, EI
  • J-klank voor de letters Y en I
  • K-klank voor de letters K, Q, C en combinatie CK
  • S-klank voor de letters S en C
 
Germaanse talen

Noord-Germaanse Talen: Deens · Zweeds · Noors · IJslands · Faeröers
West-Germaanse Talen: Afrikaans · Duits · Engels · Nederlands · Fries · Luxemburgs · Jiddisch

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Engels&oldid=571755"