Verbeter WikiKids vandaag nog!

Elisabetta Dami

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Elisabetta Dami (Milaan, 1958) is de schrijfster van de Geronimo Stilton-boeken. Ze is de dochter van uitgever Piero Dami. Ze woont in Nederland.

Biografie

Toen ze 19 jaar was, schreef ze de eerste kortverhalen. Ook hielp ze al van toen ze heel jong was vrijwillig zieke kinderen. Hieruit werd het idee geboren om een muis de hele wereld rond te laten reizen. Een deel van het geld dat ze hiermee verdient ging naar weeskinderen en zieke kinderen. Ze schrijft ook boeken over de prinsessen en de heksen van fantasia Ze geeft haar boeken uit bij uitgeverij Edizioni Piemme.

Privé

Elisabetta is woonachtig in Nederland. Ze houdt van reizen. Ze reisde toen ze 24 jaar was de hele wereld rond, in haar eentje. Ze schrijft onder andere onder het pseudoniem van Geronimo Stilton, Thea Stilton, de Thea Sisters, Oscar tortuga en Joe Carrot. Ze is ook een mede-eigenaar van de in Italië gevestigde uitgeverij Edizioni Piemme. In 1999 begon zij te werken met de Italiaanse uitgeverij die ermee instemde om de serie boeken over Geronimo Stilton te produceren. De boekenreeks is in 35 verschillende talen uitgegeven. Ze heeft meer dan 50 boeken geschreven.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Elisabetta_Dami&oldid=657178"