Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Edvard Munch: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Galerij)
Regel 6: Regel 6:
  
 
== "De Schreeuw" ==
 
== "De Schreeuw" ==
"De Schreeuw" is het bekendste schilderij van Edvard Munch. Het stelt een schreeuwende persoon voor. Op 3 maart [[2012]] werd bekend dat de enige versie van De Schreeuw geveild was voor 119,5 miljoen [[dollar]]s. Dat is omgezet ongeveer 914.168.000 euro. Hij schilderde dit omdat hij een keer met zijn vrienden door Oslo liep. Hij vond de lucht zo mooi dat het leek alsof hij de natuur hoorde schreeuwen. De meeste mensen denken dat het poppetje op het schilderij schreeuwt, maar dat is dus niet zo. Het poppetje grijpt naar zijn oren om ze dicht te doen.
+
"De Schreeuw" is het bekendste schilderij van Edvard Munch. Het stelt een schreeuwende persoon voor. Op 3 maart [[2012]] werd bekend dat de enige versie van De Schreeuw geveild was voor 119,5 miljoen [[dollar]]s. Dat is omgezet ongeveer 107 miljoen euro. Hij schilderde dit omdat hij een keer met zijn vrienden door Oslo liep. Hij vond de lucht zo mooi dat het leek alsof hij de natuur hoorde schreeuwen. De meeste mensen denken dat het poppetje op het schilderij schreeuwt, maar dat is dus niet zo. Het poppetje grijpt naar zijn oren om ze dicht te doen.
  
 
==Galerij==
 
==Galerij==

Versie van 15 mrt 2020 om 14:59

Edvard Munch in de sneeuw.

Edvard Munch (Løten (Hedmark), 12 december 1863 - Ekely (bij Oslo), 23 januari 1944) was een schilder uit Noorwegen. Hij was het tweede kind in het gezin van dr. Christian Munch (legerarts) en zijn vrouw Laura Catharina. Hij had één oudere zus en na hem kwamen nog een broer en twee zusjes. Hij is vooral bekend van zijn werk De Schreeuw.

Stijl

Zijn soort stijl was expessionisme, daar was hij echt dé grote voornaam van, volgens vele mensen. Eerst werd hij beïnvloed door het symbolisme en impressionisme.

"De Schreeuw"

"De Schreeuw" is het bekendste schilderij van Edvard Munch. Het stelt een schreeuwende persoon voor. Op 3 maart 2012 werd bekend dat de enige versie van De Schreeuw geveild was voor 119,5 miljoen dollars. Dat is omgezet ongeveer 107 miljoen euro. Hij schilderde dit omdat hij een keer met zijn vrienden door Oslo liep. Hij vond de lucht zo mooi dat het leek alsof hij de natuur hoorde schreeuwen. De meeste mensen denken dat het poppetje op het schilderij schreeuwt, maar dat is dus niet zo. Het poppetje grijpt naar zijn oren om ze dicht te doen.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Edvard_Munch&oldid=600201"