Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Internationaal recht en Argentinië

Disney Sequoia Lodge

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 2 aug 2016 om 17:22 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Disney's Sequoia Lodge''' is één van de zeven hotels in Disneyland Parijs. Het hotel is ontworpen door Antoine Grumbach en opende zijn deuren in 1992,...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Disney's Sequoia Lodge is één van de zeven hotels in Disneyland Parijs. Het hotel is ontworpen door Antoine Grumbach en opende zijn deuren in 1992, tegelijk met het resort. Het hotel heeft drie sterren.

Het thema van Sequoia Lodge is de natuur. Het hotel is vormgegeven als een rustieke lodge. Deze waren aan het begin van de 20e eeuw erg populair in de Verenigde Staten en lagen in de buurt van een nationaal park. Rondom het hotel zijn dan ook duizenden bomen te zien. Er zijn zelfs een paar kustmammoetbomen geïmporteerd uit de VS en Canada. Het hotel zelf is vernoemd naar de bomensoort sequoia.

In 1996 brak er brand uit in het hotel, waarna de gasten geëvacueerd moesten worden. De brand verwoest onder meer het dak en een graat aantal kamers.

Omschrijving

Het hotel ligt grotendeels verscholen achter de boven. Aan de voorzijde van het hoofdgebouw bevindt zich een parkeerplaats en een bushalte. Aan de achterzijde ligt Lake Disney en kan men de Disney Village bereiken. Het hoofdgebouw zelf bestaat uit een linker- en rechtervleugel en een middenstuk. Aan de voorzijde zijn twee kleinere vleugeltjes te vinden met daartussen in een overkapping. Naast een hoofdgebouw zijn er nog zes lodges die verscholen liggen in het woud. Vijf hiervan hebben kamers. In de zesde lodge bevinden zich andere faciliteiten.

De standaardkamers zijn in het gehele hotel te vinden, zowel in het hoofdgebouw als in de lodges. De Montana kamer is een iets luxere uitvoering en ligt in het hoofdgebouw, dichtbij de faciliteiten. De Golden Club kamers en suites zijn nog een stapje luxer en liggen bij elkaar in een aparte lodge. Bij de Montana kamer en de Golden Club kamers en suites kan men tegen betaling een kamer reserveren aan de zijde van Lake Disney. Daarnaast heeft het hotel nog een holeymoon suite, speciaal voor (pas)getrouwde stellen of stellen die gaan trouwen.

Het hotel beschikt over twee restaurants:

  • De Hunter’s Grill en Beaver Creek Tavern, een all-you-can-eat-restaurant.
  • De Redwood Bar and Lounge, een bar met lounge-gedeelte.

In de zesde lodge bevindt zich een zwembad met waterglijbaan. Daarnaast is er een sauna, stoombad en fitnessruimte. In het hoofdgebouw bevindt zich een winkeltje, genaamd Northwest Passage. Ook is er een kinderspeelruimte te vinden. Vanuit het hotel gaat er een gratis shuttelbus naar de parken toe.

Sjabloon:Navigatie Disneyland Parijs

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Sequoia_Lodge&oldid=455686"