Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Internationaal recht en Argentinië

Disney Newport Bay Club

Uit Wikikids
Versie door BobbyJohnDB (overleg | bijdragen) op 20 jul 2016 om 11:11 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Disney's Newport Bay Club''' is een hotel in Disneyland Park Parijs. Het is gemaakt dor Robert A. M. Stern en is geopend op 12 april 1992 op die dag werd...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Disney's Newport Bay Club is een hotel in Disneyland Park Parijs. Het is gemaakt dor Robert A. M. Stern en is geopend op 12 april 1992 op die dag werd ook Disneyland Park Parijs geopend. Het is gelegen aan de zuidkust van Lake Disney, het ligt tegenover Disney's Hotel New York. De naam is ontleend van de Amerikaanse stad Newport. Het hotel is het grootste hotel in Disneyland Park Parijs en ook het grootste hotel van Frankrijk met bijna 1100 kamers! Op 8 maart 2016 is het hotel een 4-sterren hotel geworden, eerder was het dus een 3-sterren hotel. De stijl van het hotel is gebaseerd op de stijl die ze in New England gebruiken met hun witte restaurants met portieken en hout.

Hoe het begon

Robert A. M. Stern had voor hij dit hotel heeft ontworpen al 2 andere hotels ontworpen dat zijn:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Newport_Bay_Club&oldid=454076"