Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disney Hotel Cheyenne

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 3 aug 2022 om 16:13 (→‎Kamers: Deze foto mag gebruikt worden vanwege de eenvoud van het ontwerp, zie Wikimedia.)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney Hotel Cheyenne
Nuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.png
Tipis in EuroDisney.jpg
Tipi's bij het hotel
Slogan
Plaats Disneyland Paris
Eigenaar
Opening april 1992
Sluiting
Eerdere namen
Thema Wilde Westen
Toy Story
Kamers 1.000
Suites 0

Website
www.disneylandparis.com
op RCDB

Disney Hotel Cheyenne is een van de zeven hotels in Disneyland Paris. Disney's Hotel Cheyenne is geopend in 1992 tegelijk met het park. Het hotel heeft 3 sterren en 1000 kamers. Het hotel is vernoemd naar de Amerikaanse stad Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming. Het thema van het hotel is het Wilde Westen. Zo vindt men veel verwijzingen naar de cowboys en Indianen in dit hotel door middel van hoefijzers en tipi's. Sinds de verbouwing in 2016 heeft is ook de Disneyfilm Toy Story het thema geworden van dit hotel.

Hotel Cheyenne ligt naast Disney Hotel Santa Fe. De twee hotels worden van elkaar gescheiden door de Río Grande, die vernoemd is naar de beroemde rivier op de Amerikaans-Mexicaanse grens. Beide hotels zijn geïnspireerd door Westernfilms, maar Hotel Cheyenne is meer gericht op cowboys en Hotel Santa Fe meer op de Indianen.

Geschiedenis

Het Hotel Cheyenne werd ontworpen door de Amerikaanse architect Robert A.M. Stern. Hij ontwierp al eerder hotels voor Walt Disney World Resort in Florida, namelijk Disney's Yacht Club Resort en Disney's Beach Club Resort. Hij staat bekend om zijn ontwerpen af te leiden van lokale tradities. Voor het ontwerp van Hotel Cheyenne koos hij echter voor Westernfilms. Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe zijn ontworpen als de twee goedkoopste hotels. Beide hotels bestaan uit losse gebouwen met een los hoofdgebouw.

Stern koos ervoor om het hotel op een Westernstadje te laten lijken. Hierdoor koos hij ervoor om gebouwen verschillende gevels te geven, zodat het net lijkt alsof het verschillende gebouwen. In werkelijkheid zijn de gebouwen veel groter dan de gevels doen lijken. In 1997 werd ervoor gekozen om de paden rondom het hotel te bedekken met wit zand. Het idee was om het hotel op een spookstad te laten lijken. Dit was echter niet prettig om op te lopen en zorgde voor veel rommel. Daarom werd er besloten om het zand weg te halen en te vervangen door verharde paden. In 2007 werd een gedeelte van het hotel verbouwd, maar slechts een paar kamers werden vernieuwd.

Na jaren slecht onderhoud werd in 2016 begonnen met een grote renovatie van het hotel. Toen werd ook besloten om de personages uit Toy Story te introduceren in het hotel. Tijdens de verbouwing bleef het hotel gewoon geopend. Er werd voor gekozen om de kamers per groep aan te pakken. De kamers kregen nieuwe decoraties en ook de stapelbedden in de kamers werden vervangen door slaapbanken. Het renoveren van de kamers duurde tot het einde van 2017. In 2018 werd ook het hoofdgebouw vernieuwd en aangepast. Na de verbouwing kreeg het hotel in 2019 een derde ster.

Omschrijving

Hoofdgebouw

Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw met losse bijgebouwen voor de kamers. In het hoofdgebouw bevinden zich de meeste voorzieningen van het hotel. Het bestaat uit een grote hal met hierin de servicebalie, in-checkbalie, een speelhoek voor kinderen en kleine wachtruimte. Ook is er een mogelijkheid om de Disneyfiguren te ontmoeten op speciale momenten.

In het hoofdgebouw bevinden zich ook andere voorzieningen, zoals:

  • Het Chuck Wagen Café, een restaurant voor ontbijt en diner. Het is een all-you-can-eat met lopend buffet.
  • De Red Carter Saloon, een klein café voor drankjes.
  • Een Starbucks, een klein restaurant voor warme en koude dranken, broodjes en snacks.
  • Het General Store, een klein winkeltje voor souvernirs.

Het hotel beschikt over een bagagedepot, een stomerij en een wasserette, maar dit zitten in een apart gebouw. Dit gebouw zit vlakbij het hoofdgebouw.

Kamers

Fort Apache

De hotelkamers zitten in 14 aparte bijgebouwen. Deze hebben de nummers 10 t/m 13 en 15 t/m 25. Deze gebouwen hebben niet alleen een nummer, maar zijn ook vernoemd naar beroemde figuren uit het Wilde Westen. Dit zijn: Sjabloon:Kolom3 De gebouwen zijn twee tot drie verdiepingen hoog en beschikken over trappen en liften. Daarnaast hebben sommige gebouwen veranda's die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook beschikken de gebouwen over automaten met snacks, warme en koude dranken.

Het hotel heeft maar één type kamers; de Woody's Roundup standaardkamer. Deze kamers zijn geschikt voor vier personen. Men heeft de keuze uit een kamer met 2 tweepersoonsbedden of 1 tweepersoonsbed en 1 slaapbank. Deze slaapbank kun je dan uittrekken tot een tweepersoonsbed. Men kan kamers aan de Río Grande of dichtbij het hoofdgebouw vragen.

Overige voorzieningen

Het hotel heeft eigen stopplaats voor bussen. Hier stopt ook de shuttelbus naar de Disneyparken om de paar minuten. He is ook mogelijk om vanaf Hotel Cheyenne te wandelen naar de Disneyparken. Dat duurt zo'n 20 minuten en gaat via het park rondom de Río Grande en Disney Village. Over de Río Grande is er een brug die toegang geeft tot Hotel Santa Fé. Beide hotels liggen vlak naast elkaar.

Het terrein van het hotel heeft veel verwijzingen naar het Wilde Westen. Zo staan er Indianententen (tipi's), een grote windmolen en een prieel. Voor kinderen is er ook een buitenspeelplaats genaamd Fort Apache. Op het terrein is het ook mogelijk om pony te rijden op bepaalde dagen op een speciale plaats in de hoofdstraat.

Door het terrein heen loopt ook een route voor mensen om te joggen. Voor ontspanning is er ook een groot park rondom de Río Grande.

Bronnen


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Hotel_Cheyenne&oldid=724592"