Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

De facto: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Categorie:Woordenschat toegevoegd; {{nocat}} verwijderd met HotCat)
Regel 1: Regel 1:
'''De facto''' is een [[Latijn|Latijnse]] uitdrukking. Het betekend ''in feiten''. De tegenhanger van de facto is [[de jure]]. Een voorbeeld is de [[Krim]]. Erg veel landen vinden dat het bij [[Oekraïne]] hoort, dus ''de jure'' is het Oekraïens. De echte machthebbers op de Krim zijn de Russen, dus ''de facto'' is het Russisch.
+
'''De facto''' is een [[Latijn|Latijnse]] uitdrukking. Het betekend ''in feite''. De tegenhanger van de facto is [[de jure]]. Een voorbeeld is de [[Krim]]. Erg veel landen vinden dat het bij [[Oekraïne]] hoort, dus ''de jure'' is het Oekraïens. De echte machthebbers op de Krim zijn de Russen, dus ''de facto'' is het Russisch.
  
  

Versie van 1 apr 2015 om 20:15

De facto is een Latijnse uitdrukking. Het betekend in feite. De tegenhanger van de facto is de jure. Een voorbeeld is de Krim. Erg veel landen vinden dat het bij Oekraïne hoort, dus de jure is het Oekraïens. De echte machthebbers op de Krim zijn de Russen, dus de facto is het Russisch.


Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_facto&oldid=392835"