De blindmaking van Simson

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 4 apr 2021 om 13:08 (Categorie:Kunst verwijderd; Categorie:Schilderij toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De blindmaking van Simson is een schilderij gemaakt door Rembrandt. Het laat een Bijbels verhaal zien. Simson was een held in de Bijbel. Met de hulp van God was hij enorm sterk. Hij voerde een zware strijd tegen de Filistijnen. Simson mocht zijn haar niet knippen, dan zou hij zijn krachten verliezen. Simson werd verliefd op een van zijn vijanden. Delila was haar naam. Delila wist hoe zij de krachten van Simson kon later verdwijnen. Ze liet hem in slaap vallen en scheerde zeven haarlokken van zijn hoofd. Al zijn krachten verdwenen. Simson werd wakker en meteen vielen de Filistijnen aan. Zij staken zijn ogen uit en bonden hem vast aan een molen, midden in de woestijn. Niet veel later werd hij door de Filistijnen naar de tempel van Dagan gebracht als vermaking voor de Filistijnen. Simson vroeg aan God of hij zijn krachten weer terug mocht krijgen. Uiteindelijk kreeg hij dit en hij trok de grote tempelpilaren omver. Samen met de Filistijnen stierf hij.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_blindmaking_van_Simson&oldid=661345"