Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

De Slimste Mens

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 1 jul 2022 om 19:17 (Categorie:Quiz toegevoegd met HotCat)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Slimste Mens is een quizprogramma dat wordt uitgezonden door KRO-NCRV. Er zijn drie kandidaten die zoveel mogelijk seconden moeten verdienen door vragen correct te beantwoorden. Philip Freriks presenteert het, en Maarten van Rossem zit in de jurystoel. De eerste ronde is 3-6-9. Er worden 15 vragen gesteld en als je vraag 3,6,9,12 of 15 goed beantwoord krijg je 10 seconden. Je kan nog geen seconden verliezen. De tweede ronde is Open Deur. Iedere kandidaat kiest een BN'er die op het scherm te zien is. De BN'er vertelt iets en zegt dan bijvoorbeeld "wat weet u eigenlijk van Wikikids?" Dan beginnen de seconden van de kandidaat die deze BN'er achteruit te lopen. De kandidaat begint dingen te zeggen die ze weten over dat onderwerp. Als ze "pas" zeggen mag de volgende kandidaat dingen noemen. Bij elk goed antwoord kun je 20 seconden verdienen. Ronde 3 is de Puzzel. Op het scherm zie je 12 woorden of zinnetjes. 4 woorden horen bij elkaar, die hebben een woord. Bijv. Sponsje, Papier, Graan en Machine. Het woord is dan "schuur". Ronde no. 4 is de Galerij. De kandidaat krijgt 8 afbeeldingen te zien die een thema hebben. Bijvoorbeeld allemaal landen van Europa. Vroeger was er geen Galerij, maar Ingelijst. Die werk als volgt: de drie kandidaten zien lijstjes. De kandidaten raadden om de beurt een woord. Bij een woord dat niet bij de lijst was opgenomen viel de kandidaat af. De 5e ronde is het Collectieve Geheugen. Iedere kandidaat krijgt een beeldfragment te zien. Er zijn 5 trefwoorden bij. Het eerste trefwoord levert 10 seconden op het tweede 20 enz. enz.... Degene die dan de meeste seconden heeft is officieel "De Slimste". De andere 2 kandidaten gaan naar de finale. De kandidaat met de minste seconden krijgt een vraag. Bijv. "wat weet je van de kers?" Bij elk goed antwoord dat de kandidaat geeft gaan er 20 seconden af bij de tegenstander. Degene die op het eind 0 seconden heeft moet naar huis. In totaal kun je zeven afleveringen meedoen. De 5 spelers die het het beste gedaan hebben gaan naar de finaleweek. De vijfde dag is de "Grande Finale". Het gaat dan net even anders. Degene met de minste seconden doet niet mee aan de finale, de andere twee vechten om de wisselbeker.

Deze mensen zijn "De Slimste Mens" geweest. Arjen Lubach Pieter Derks Owen Schumacher Art Rooijakkers Tom Roes Diederik Smit Erik Smit George van Houts Klaas Dijkhoff Angela de Jong Sander Schimmelpenninck Roelof de Vries Peter Hein van Mulligen Rob Hadders Marieke van de Zilver Astrid Kersseboom. Rob Kemps Lisa Loeb Jacob Derwig

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_Slimste_Mens&oldid=721226"