Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Clive Barker: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Beter gemaakt)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:CliveBarker.jpg|miniatuur|Clive Barker in 2007]]
 
[[Bestand:CliveBarker.jpg|miniatuur|Clive Barker in 2007]]
 
[[Bestand:Hellraiser Puzzle Box.jpg|miniatuur|Een magisch object uit de boeken van Clive Barker]]
 
[[Bestand:Hellraiser Puzzle Box.jpg|miniatuur|Een magisch object uit de boeken van Clive Barker]]
'''Clive Barker''' is een Brits [[schrijver]], [[regisseur]] en [[kunstschilder]]. De genres van zijn meeste boeken zijn horror en fantasy, alhoewel hij zelf zegt dat zijn boeken in geen enkele genre passen. Hij is geboren in [[Liverpool]] op 5 oktober 1952. Hij verzint werelden in een soort van gothic-style. Hij wilde in het begin van zijn carrière kunstschilder worden, maar toen hij zag dat daar weinig brood mee verdienen was begon hij met schrijven. Zijn carrière begon met de korte verhalen genaamd "De boeken van het bloed" waarvan later een verhaal "The Forbidden" onder de titel "Candyman" verfilmd zou worden. Barker werd pas echt beroemd om titels zoals "Weefwereld" en het "Hellehart". Barkers boeken zijn allemaal aan elkaar verbonden, net zoals de boeken van Stephen King. Barker wil zelf geen horror auteur genoemd worden. Hij ziet zichzelf meer als een schrijver van imaginaire fictie. Clive Barker schrijft momenteel niet veel meer en woont nog steeds in zijn thuisland.
+
'''Clive Barker''' is een Brits [[schrijver]], [[regisseur]] en [[kunstschilder]]. De genres van zijn meeste boeken zijn horror en fantasy, alhoewel hij zelf zegt dat zijn boeken in geen enkele genre passen. Hij is geboren in [[Liverpool]] op 5 oktober 1952. Hij verzint werelden in een soort van gothic-style. Hij wilde in het begin van zijn carrière kunstschilder worden, maar toen hij zag dat daar weinig brood mee verdienen was begon hij met schrijven. Zijn carrière begon met de korte verhalen genaamd "De boeken van het bloed" waarvan later een verhaal "The Forbidden" onder de titel "Candyman" verfilmd zou worden. Barker werd pas echt beroemd om titels zoals "Weefwereld" en het "Hellehart". Barkers boeken zijn allemaal aan elkaar verbonden, net zoals de boeken van [[Stephen King]]. Barker wil zelf geen horror auteur genoemd worden. Hij ziet zichzelf meer als een schrijver van imaginaire fictie. Clive Barker schrijft momenteel niet veel meer en woont nog steeds in zijn thuisland.
  
 
== films ==  
 
== films ==  

Versie van 7 dec 2019 om 19:51

Clive Barker in 2007
Een magisch object uit de boeken van Clive Barker

Clive Barker is een Brits schrijver, regisseur en kunstschilder. De genres van zijn meeste boeken zijn horror en fantasy, alhoewel hij zelf zegt dat zijn boeken in geen enkele genre passen. Hij is geboren in Liverpool op 5 oktober 1952. Hij verzint werelden in een soort van gothic-style. Hij wilde in het begin van zijn carrière kunstschilder worden, maar toen hij zag dat daar weinig brood mee verdienen was begon hij met schrijven. Zijn carrière begon met de korte verhalen genaamd "De boeken van het bloed" waarvan later een verhaal "The Forbidden" onder de titel "Candyman" verfilmd zou worden. Barker werd pas echt beroemd om titels zoals "Weefwereld" en het "Hellehart". Barkers boeken zijn allemaal aan elkaar verbonden, net zoals de boeken van Stephen King. Barker wil zelf geen horror auteur genoemd worden. Hij ziet zichzelf meer als een schrijver van imaginaire fictie. Clive Barker schrijft momenteel niet veel meer en woont nog steeds in zijn thuisland.

films

De films van Hellraiser 1/tm3 gebaseerd op het korte verhaal het hellehart Candyman 1992


boeken

De boeken van het bloed 1tm6 Het hellehart Weefwereld Abarat 1tm2 Meneer w.e.g.w.e.z.e.n The scarlet gospels vervolg op het hellehart Kabal Prins van de duisternis Tunnel van de dood

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Clive_Barker&oldid=586221"