Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Christiaan Bax

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Christiaan Bax
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Volledige naam Christiaan Bax
Bijnaam
Geboortedatum 15 juni 1988
Geboorteplaats Nederland Rotterdam
Overlijdensdatum
Overlijdensplaats
Lengte
Gewicht
Beroep
Sportieve informatie
Functie Scheidsrechter
Aangesloten bij KNVB
Jaren actief 2011-
Portaal Portaalicoon Sport

Christiaan Bax (Rotterdam, 15 juni 1988) is een Nederlands voetbalscheidsrechter. Hij is in dienst van de KNVB en fluit vooral wedstrijden in de Eredivisie.

Op 30 september 2011 floot Bax voor het eerst een wedstrijd op het tweede voetbalniveau, de Eerste divisie. Hij floot hierin de wedstrijd tussen FC Volendam en Fortuna Sittard, welke in een 3-2 overwinning voor FC Volendam eindigde, hierin gaf hij twee gele kaarten. In het seizoen 2011/12 floot hij in totaal 11 wedstrijden, waarin hij 30 keer een gele kaart gaf. Daarmee kwam hij uit op een gemiddelde van 2,7 gele kaarten per wedstrijd. Daarnaast gaf Bax in dat seizoen vier keer een rode kaart.

Op 22 mei 2015 maakte de KNVB bekend dat Bax vanaf het seizoen 2015/16 bij de groep junior-scheidsrechters ging horen, wat betekende dat hij vanaf nu ook mocht fluiten bij wedstrijden in de Eredivisie. Op 18 december 2016 floot Bax voor het eerst een wedstrijd in de Eredivisie. Hij mocht de wedstrijd tussen Excelsior en N.E.C. fluiten, welke in een 2-2 gelijkspel eindigde. Hierin gaf hij drie gele kaarten.

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Christiaan_Bax&oldid=573555"