Bureau International des Expositions

Uit Wikikids
Versie door Rots61 (overleg | bijdragen) op 8 sep 2018 om 15:38 (Categorie:Internationale organisatie toegevoegd; {{nocat}} verwijderd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Expo 2015, het BIE organiseerde de Wereldtentoonstelling

Het Bureau International des Expositions (afgekort: BIE) is de afkorting voor Bureau International des Expositions en orginaseert de Wereldtentoonstelling Hun hoofdkantoor staat in Parijs. Het BIE werd in 1928 opgericht en in 1931 gingen zij echt hun taken doen. Wat ze doen: Ze graag dat de tentoonstellingen mooi worden en met kwaliteit worden gebouwd. Ze zeggen altijd dat innovatie centraal staat (Zie moeilijke woordenlijst voor uitleg), Ook willen ze graag dat onderwijs en samenwerken centraal staat. Het BIE heef al meer dan 50 expo’s georganiseerd. Ze staan er ook voor dat er niet meer dan 1 tentoonstelling per jaar is. Nu een is de doelstelling ook een beetje veranderd: Ze willen ook een discussieplatform voor de wereld zijn. Zij hebben ook besloten dat er maar een wereldtentoonstelling eens in de vijf jaar mag worden gehouden. Honderdzestig landen zijn lid van het BIE. Dus dat er maar 37 niet! Niet alle landen doen mee aan elke expo. Want bijvoorbeeld bij Expo2017 doen maar 37 landen mee. Maar bij gewone expo’s doen meestal meer dan 140 landen mee. Aan een tentoonstelling houden zitten ook regels aan verbonden. Ze zeggen dat entertainment, shows en tentoonstellingen combineert.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bureau_International_des_Expositions&oldid=525173"