Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Braadworst: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'right|300px|thumb|Een braadworst Een '''braadworst''' is een bepaald soort worst wat veel in Duitsland wordt gegeten. De braadworst...')
 
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 4: Regel 4:
 
Vaak wordt de braadworst in Duitsland los of op een broodje gegeten. Braadworst wordt traditioneel gezien in combinatie met [[zuurkool]] (Sauberkaut) gegeten.  
 
Vaak wordt de braadworst in Duitsland los of op een broodje gegeten. Braadworst wordt traditioneel gezien in combinatie met [[zuurkool]] (Sauberkaut) gegeten.  
  
[[Categorie:Vlees]]
+
[[Categorie:Duitse keuken]]

Huidige versie van 25 mei 2017 om 19:26

Een braadworst

Een braadworst is een bepaald soort worst wat veel in Duitsland wordt gegeten. De braadworst wordt gemaakt van kalfs-, varkens- of rundvlees. De darmen van de dieren worden gebruikt om het vlees in te stoppen. De braadworst dank zijn naam omdat het gebraden wordt. Dit kan in de pan of op de barbecue. Dit gebeurd gedurende 15 minuten in boter. Op een barbecue wordt vaak een halfgare braadworst gebruikt.

Vaak wordt de braadworst in Duitsland los of op een broodje gegeten. Braadworst wordt traditioneel gezien in combinatie met zuurkool (Sauberkaut) gegeten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Braadworst&oldid=480418"