Boerin

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 2 sep 2021 om 18:21
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Een boerin is een vrouwelijke boer. Ze weten meestal alle namen van de dieren uit hun hoofd. Ze werken op de boerderij. Daar verdienen ze hun geld mee. Ze vinden het vooral leuk om te doen maar ze verdienen er ook geld mee. En ze wonen er ook. de boerin doet meestal de kaas maken en werkt heel hard de boer melkt en zorgt meestal voor de koeien .


Dieren

Ze hebben veel dieren zoals kippen, koeien, geiten en schapen. De koeien melken ze zodat ze de melk kunnen verkopen. Tegenwoordig melken de meeste boeren en boerinnen met een machine maar sommige doen het nog met de hand er zijn nog steeds boerinnen die de schapen naar de goeie plek brengen met de hond worden de schapen naar de stal gejaagd.

klederdracht

de boer en boerinnen hadden vroeger vaak klompen aan. En een soort jurk nu hebben ze laarzen aan en gewoon een broek met een t-shirt aan of gewoon wat ze alledaags ook aan hebben.

vroeger

Vroeger was bijna iedereen een boer of boerin. Daar verdiende je niet veel geld mee. maar er waren toen nog niet zo veel anderen banen. De boeren en boerinnen melkte met de hand maar nu zijn er veel machines.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Boerin&oldid=682355"