Blondi

Uit Wikikids
Versie door Thijmen4 (overleg | bijdragen) op 9 okt 2023 om 09:17 (Categorie:Huisdieren toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hitler met zijn vrouw, Eva Braun, en zijn lievelingshond Blondi

Blondi was de herdershond van Adolf Hitler. Hij kreeg deze hond van zijn secretaris; Martin Bormann.

Hitler moest in de Eerste Wereldoorlog, toen hij nog in het leger zat, veel in loopgraven boodschappen overbrengen. Opeens kwam er een hond naar hem toe: Foxl. Maar toen die op een dag ineens weg was, was Hitler boos en verdrietig. Maar hij kreeg een nieuwe hond: een Duitse herdershond, Prinz. De hond werd bij een ander baasje ondergebracht wegens geldproblemen. Maar hij kwam weer terug. Sindsdien hield Hitler veel van Duitse herdershonden.

Hij kreeg later nog een Duitse herdershond, Muckl. Hij had voor Blondi nog twee andere Duitse herdershonden, allebei Blonda. De eerste Blonda was een moeder van de tweede. En de tweede Blonda werd Blondi genoemd.

Eva Braun (zijn vrouw) had een hekel aan Blondi, terwijl Hitler dol op hem was. Later heeft Hitler hem vergiftigd. Hij wou zijn pillen op hem testen en hij wou niet dat Blondi in de handen van de vijanden mishandeld werd als hij zelfmoord zou plegen. Dus heeft hij zijn hond gedood, zichzelf vermoord (zelfmoord gepleegd) en zijn vrouw Eva heeft ook zelfmoord gepleegd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Blondi&oldid=819233"