Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Bio-industrie

Uit Wikikids
Versie door STAF (overleg | bijdragen) op 12 okt 2019 om 16:32 (De bio-industrie werd verkeer omschreven. Ik heb het aangepast door de letterlijke betekenis van de bio-industrie er te plaatsen in kindvriendelijke taal.)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bio-industrie is een andere benaming voor de gangbare veehouderij. In tegenstelling tot de biologische veehouderij, gelden er minder strenge regels met betrekking tot bijvoorbeeld voeren. Een biologische veehouder mag bijvoorbeeld minder extra soorten voer bijvoeren, wat de gangbare veehouder wel mag en voert om de koe iets meer melk te laten geven. Er bestaan veel verkeerde ideeën over de bio-industrie, zo denken sommige mensen dat kippen en varkens daar in kleine hokjes gestopt worden. Maar daar zijn in Nederland gelukkig strenge regels voor. Bio-industrie boeren verdienen minder geld dan biologische boeren. Het vlees of de melk kost ook minder in de winkel.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bio-industrie&oldid=578715"